NAUTIKA INFO

Pogledajte naš video serijal "Nautika info", na Elko Marine YouTube kanalu, i saznajte sve što niste znali iz oblasti nautike.

Izbor vanbrodskog motora – Nautika info S2E9

Izbor Honda vanbrodskog motora 

Izbor vanbrodskog motora nekada i iskusne nautičare dovodi u dilemu kada se radi o zameni već postojećeg motora novim, a kamo li kada je potrebno prvi put odabrati vanbrodski motor. No, nemojte da vas ova tema plaši, jer ukoliko ste se pitali kako odabrati vanbrodski motor i koji Honda vanbrodski motor odgovara Vašim potrebama, Honda Marine nudi zaista širok spektar modela od kojih ćete sigurno moći pronači onaj koji odgovara Vašim potrebama. Bilo da ste rekreativni nautičar ili profesionalni ribolovac, postoji Honda vanbrodski motor koji je baš po Vašoj meri. 

Kada ste saznali šta je sve potrebno za kupovinu plovila, na red dolazi i odabir vanbrodskog motora.  

Honda vanbrodski motori su dizajnirani da obezbede moćne i efikasne performanse, a pre svega predstavljaju sinonim za kvalitet, što ih čini popularnim izborom među nautičarima. 

Pored svoje izdržljivosti, Honda vanbrodski motori su poznati i po efikasnosti goriva. Honda vanbrodski motori su projektovani da troše manje goriva od mnogih drugih vanbrodskih motora, što Vam može uštedeti novac na troškovima goriva i pomoći u zaštiti životne sredine. 

Svakako jedna od najistaknutijih karakteristika Honda vanbrodskih motora je njihova napredna tehnologija. Neke od najpoznatijih, ali i najnaprednijih tehnologija koje Honda Marine poseduje su: 

  1. ECOmo – Tehnologija smanjene potrošnje goriva 
  1. BLAST –  Prenos koji omogućava visok obrtni momenat pri manjem broju obrtaja. Poseduju je svi Honda vanbrodski motori veći od 50 ks. 
  1. VTEC – Varijabilno zakretanje ventila. Poseduju je Honda vanbrodski motori od 100 ks, 150 ks i 250 ks. 

Pored njihove pouzdanosti i efikasnosti goriva, Honda vanbrodski motori su dostupni u širokom spektru modela – od lakih, prenosivih motora za mala plovila, do moćnih motora za veća plovila. Honda vanbrodski motori su dostupni i u nizu opcija snage – konjskih snaga, tako da možete odabrati pravi motor za Vaše plovilo i stil plovidbe.  

  

PRENOSIVI HONDA VANBRODSKI MOTORI 2.3 – 20 KS:

Prenosivi vanbrodski motori su najmanji modeli u Hondinoj gami, modeli BF2.3, BF6, BF8, BF10, BF15 i BF20 su odlični za upotrebu za gumene čamce, male ribarske čamce ili kao pomoćni motori na nekim većim plovilima. 

Ukoliko želite da dugo uživate u plovidbi značiće Vam informacija da model BF6 ima najveći rezervoar u klasi, čak 1,5l uz opciju priključivanja na eksterni rezervoar, dok karakteristično za model model BF20 je to što je i dalje ostao na karburatorskom ubrizgavanju goriva, što je dobra stvar s obzirom na kvalitet goriva u našoj zemlji. 

HONDA VANBRODSKI MOTORI SREDNJE SNAGE 25 – 100 KS:

Vanbrodski motori srednje snage su dizajnirani za upotrebu na malim i srednjim čamcima. Idealni su za pogonjenje malih glisera i ispunjenje potreba koje zahteva lagana plovidba. Motori srednje snage odnose se na modele BF30, BF40, BF50, BF60 i BFP60, BF80, BF100. 

Na primer, Honda vanbrodski motor BF50 je najlakši model u klasi, dok je za model BF60 karakteristično da se ne proizvodi u paru, osim modela BF40e koji se proizvodi za tržišta gde je registracija plovila za motore do 40 ks nešto pristupačnija.  

  

HONDA VANBRODSKI MOTORI VISOKE SNAGE 115 – 250 KS 

Vanbrodski motori visoke snage su dizajnirani za pogonjenje velikih glisera, jahti i plovila. Motori visoke snage odnose se na modele BF115, BF135, BF150, BF175, BF200, BF225 i BF250. 

Pored toga što se sve više modela može poručiti u beloj boji, novina od 2022. godine je da ovi Hondini modeli mogu da se poruče i u izvedbi sa Drive-by-Wire, odnosno elektoronskim komandama, tako da sve ide putem računara, dakle bez sajli. 

Honda BF200 vanbrodski motor je opremljen gotovo svim Hondinim tehnologijama, kao što su ECOmo, ali i sistem pojačanog obrtnog momenta male brzine (BLAST). Honda BF250 se ne razlikuje mnogo od modela BF200, osim što Honda BF250 poseduje i VTEC tehnologiju. 

Honda vanbrodski motori su vrhunski izbor za nautičare koji žele moćne, efikasne i pouzdane performanse. Sa svojom naprednom tehnologijom i dizajnom koji štedi gorivo, oni pružaju odličnu vrednost. Bilo da ste profesionalni ribolovac, bavite se sportovima na vodi ili volite rekreativno da plovite, Honda vanbrodski motori su odlična investicija za Vas.

Od 2008. Godine Elko Marine je generalni distributer i ovlašćeni servis za Honda vanbrodske motore na teritoriji Republike Srbije, a kako se često se susrećemo sa raznim pitanjima naših klijenata, u želji da Vam pomognemo da napravite najbolji izbor snimili smo i video vodič o izboru Honda Marine motora u kojem smo detaljnije pričali o modelima iz Hondine game, i otkrili Vam neke informacije koje mogu biti presudne za odluku o izboru pravog vanbrodskog motora. 

 A kada imate plovilo i vanbrodski motor, i uredno ste registrovali svoje plovilo, ne preostaje Vam ništa drugo nego da uživate u plovidbi i posetite neke od plaža nadomak Novog Sada, kao na primer Koh Čang, Tikvaru ili Krčedinsku adu